Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malý esoterický festival o víkendu

PRACHATICE: 21. 8. 2017 – MALÝ ESOTERICKÝ FESTIVAL, tak zněl název projektu, který se konal o víkendu 19. a 20. srpna 2017 v domě Křižovatka u parku. Hovořilo se o numerologii, buddhismu, Indii, prosperitě a čakrách.

Projekt provázela myšlenka vytvořit „Malý esoterický festival“ pro širokou veřejnost na území města Prachatice a nabídnout tak soubor přednášek a workshopů, kde si každý z účastníků mohl vybrat téma, které jej zajímá. Tato alternativní nabídka mohla pomoci lidem s duchovním rozvojem, prací na své osobnosti a rozšířila informace o esoterice.

O numerologii hovořila Ivana Inšana Píhová: „Datum narození je specifický a speciální kód. Je to jakýsi manuál či návod na život. Je to naše visačka.“ Mezi otázkami padla například i ta, co lidé, kteří se narodili ve stejný den? „Ani na stromě nenajdete dva stejné listy“, shrnula numeroložka Ivana. Účastníci si vyslechli, jak je ovlivňuje např. telefonní číslo, adresa, jméno a datum narození.

Buddhismus, respektive Diamantovou cestu, představil pan Karel Kindl. Buddhismus neoperuje s Bohem jako vyšší autoritou, ale „Diamantová cesta je cesta inspirace a vděčnosti“, uvedl pan Kindl. A jak dále řekl: „Je třeba si najít dobrého učitele, protože knížka vám neodpoví na aktuální situaci, ve které se nacházíte. Životy je třeba prožít, ne o nich přemýšlet“. Buddhismus hovoří o vyprázdnění mysli. Jen tak člověk může dojít klidu a harmonie, kdy ho zlé myšlenky nebudou užírat a krást mu životní energii. „Je to jako když přestaneme házet tygrovi krvavé maso, či vpustíme zloděje do prázdného domu“, shrnul pan Karel Kindl.

Sobotní den ukončil velmi zajímavou přednáškou o Indii pan Jan Rychlík: „Všechno se chce uzdravit, je to přirozené. Jen neznáme cestu“. Duchovní život definoval tak, že je třeba se zabývat tím, co má člověk v sobě, zvláště myšlenkami: „Je myšlenka patogen, nebo podporuje život?“. A během celé přednášky mluvil o svých životních zkušenostech, „náhodách“ a systému, který používá či sám vytvořil. Jeho doménou je Reiki, Konstelace, Dikša, Hvězdné esence a Konstelace ve Škole osobní transformace a samozřejmě meditace, kterou začínal svou duchovní cestu. Celá beseda byl nezapomenutelný zážitek a krásné zastavení.

Neděli zahájila paní Lena Jasmína Hýbková s tématem „Duchovno X Finance“. A jak sama uvedla: „Jsem tu na světě proto, aby mi bylo dobře“, tak i její přednáška nás účastníky vtáhla do prosperity a zdravého sebevědomí. Vysvětlila, jak je důležité nastavit mysl se zákony prosperity, tedy poodhalila nám 7 klíčů k jejímu nastavení a propojila se 7 duchovními zákony. „Je důležité neopomínat vděčnost, jelikož vděčnost a strach nejsou kamarádi“, shrnula k tématu, jak nás ovlivňuje prostředí. Někdy je třeba vyhnout se nezdravému prostředí, jelikož když nejsme silní „infikuje nás virem nedostatku“, uvedla závěrem.

Poslední téma se týkalo čaker a energie těl. Čakry jsou energetická místa v našem těle, a skrze ně transformujeme životní energii. Účastníci se nejdříve zamysleli nad tím, co jsou, co cítí, co dělají, co milují, jak hovoří, co vidí a co vědí a poté si odpovědi propojili s vyzařováním čaker: „Vaše odpověď co JSTE souvisí se stabilitou, samostatností, jistotou, oporou, financemi, sílou a rodinou. Pokud však pociťujete v kostech, zubech, nohách, tlustém střevě či krvi nezdravou energii, je třeba se podívat na toto téma ve vašem životě a na to, co jste. Chce to vaše duše?“ ptal se Jiří Gabriel Kučera. Vysvětlením funkce čaker a smyslu energetických těl se došlo k závěru, že je třeba léčení na více úrovních – těla, srdce, mysli i duše.

Malý esoterický festival tak pomohl lidem s možností různých pohledů nejen na naše tělo, prostředí, ale i životní cestu. Tento projekt byl finančně podpořen rozpočtem města Prachatice výzvou č.1/Volnočasové aktivity 2017.