Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znamení zvěrokruhu - temné stíny BERAN

 

Beran - je prvním znamením zvěrokruhu a představuje zrození. Podívejte se na svůj horoskop. (21.3. - 19.4.)

 

 

Beran | 21.3. - 19.4.

horoskopBeran je prvním znamením zvěrokruhu a představuje zrození. Jeho kovem je železo. Beran vidí v první řadě sám sebe. Je do jisté míry sobecký, na druhé straně však neváhá bojovat proti bezpráví a bez problémů dává najevo své názory. Dokáže být i nadmíru štědrý. Je to člověk přátelský, energický, člověk, který rád rozdává úsměvy. Oplývá naivitou malého dítěte, která mírní jeho agresivitu. Ostýchavého Berana najdete jen stěží.

V partnerských vztazích je Beran velice sexuálně aktivní, je horkokrevným znamením, a proto hledá partnera se společnými zájmy a cíli. Od partnera vyžaduje, aby mu pochleboval a lichotil, protože je silně zaměřen na svoji tělesnou schránku. Rozhodně ho nazesměšňujte - Beran má tvrdou hlavu a je schopen ihned svou pozornost přesunout na jinou "lepší " kořist.

Pro Berana nic nepřekračuje rámec slušnosti a rád si vše vyzkouší. Touží po dobrodružství a milostných radovánkách, a pokud toto vše má , je i jeho manželství šťastné. Nicméně Beran nikdy nemá špatné svědomí ze své nevěry, proto je uzavření sňatku nadějnější po třicítce, kdy se stává klidnějším a stálejším partnerem.

 

Beran je nebojácný. Nebojí se nikoho a ničeho a po pádu se vždy znovu vzchopí. Slovo prohnanost nezná. Má velké sny a plány. Nikdy nelže, je zranitelný jako dítě, ale není bezmocný. Beran neuhýbá pohledem. I když odhalí vaši neupřímnost, nedá to najevo. Raději zemře, než by dal najevo slabost. Pokud přece jen začne uhýbat pohledem, znamená to, že o vás nemá zájem nebo ho zaujalo něco jiného. Nezapomínejte, že myslí v první řadě na sebe.

Pokud se nemůže věnovat profesi, která ho zajímá, je nespokojený. Nerad se přizpůsobuje druhým. Jemnost, takt, pokoru a přemíru trpělivosti u něj nehledejte.

Beran je upřímný a poctivý, přesto si rozmyslete, než mu půjčíte. Ne že by nevracel, prostě na to zapomene pro něco jiného a musíte ho uhánět. Nakonec vždy své dluhy splatí. Peníze se ho zpravidla nedrží, ale on se tím netrápí. Víc než peníze ho zajímá sláva. Je iniciativní, podnikavý, často je to buřič. Je bezelstný a neškodilo by mu trochu více diplomacie. Přesto často dosahuje působivých úspěchů.

Nemyslete si, že je Beran líný. Naopak, se svou iniciativou to rád přehání, dokud se nezhroutí. Všechny deprese však pokaždé rychle zažehná a zase vyrazí vpřed. Jeho nezdolná energie vás často dokáže deprimovat.

Beranův hněv udeří a než se stačíte vzpamatovat, je zas jako beránek. Jeho vznětlivost a nevybíravá slova berte s rezervou, za chvíli o ničem neví, nebo se omluví. Lež a drby jsou mu proti strsti. Je natolik zaujatý sám sebou, že na to nemá čas. Žije dneškem. Je to nezdolný optimista ať jde o cokoliv a porážku nikdy nepřijme. Však to znáte: "šel by hlavou proti zdi".

Ve společnosti, jak už tušíte, se raději věnuje debatám o sobě a o svých plánech. Budete mít štěstí, když Berana zaujmete. Jeho pomoc, přesahující povinnost je vám k dispozici. Rád pomáhá a není lakomec. Ale nezapomeňte projevit své uznání.

Málokdy Berana uvidíte v politice či ekonomii. Se svou upřímností, otevřeností a odporem ke spekulacím by se zde jen stěží uplatnil. To obchod či umění je něčím jiným. Je-li to kliďas, může být dobrým organizátorem.

Beranovou silnou stránkou je statečnost, která však končí tam, kde začíná fyzická bolest. Je náchylný ke zraněním a bolestem hlavy, měl by si chránit zrak a dát pozor na řezné rány a spáleniny. Měl by si hlídat ledviny a vyhýbat se alkoholu. Bolavá kolena, žaludeční potíže a vyrážky rovněž nejsou vzácností. Pokud ho choroba zažene do postele znamená to, že mu opravdu není dobře. Dostane se však i z toho, co by jiného položilo. Zřídka podléhá chronickým chorobám, je náchylný k akutním nemocem.

Beran

První znamení Zvěrokruhu.

První základní znamení.

První ohňové znamení.

Řídící planeta: Mars.

Šťastné číslo: Devět a všechna čísla dělitelná devítkou.

Astrologický symbol: Beran.

Astrologické barvy: Malinová, červená, zlatá, zářivé barvy.

Astrologické kameny: Diamant, akvamarin, ametyst.

Beran řídí první Dům horoskopu.

Partner pro Berana: LEV, STŘELEC, PANNA, VÁHY

 

Beran je mužské, základní znamení, kterému vládne rudý postrach Mars. Temnota z vás činí hlasité, namistrované rváče s granitovou vůlí obalenou v titanu. Podívejte se na své démony... (21.3. - 19.4.)

 

 

 

Protivné návyky:

  • Dochvilnost: Buď přijdete nedočkaví o třicet minut dříve a nadáváte na ostatní, protože mají zpoždění, nebo se objevíte o čtyři dny později na jiném místě a pobouřeni, protože na vás výprava nepočkala…
  • Ukazatel výbušnosti: Z nuly do bodu varu okamžitě a to každé dvě minuty, protože lidé odmítají dělat to, co jim říkáte, nebo jste ztratili klíče / dálkové ovládání / trpělivost.

Osobnost: nezdolatelní, neomalení, arogantní

Ti ze světlé strany tvrdí, jak hýříte kreativní energií a sebedůvěrou a že za vás mluví spíše činy. Jenže vy jim držíte nůž na krku… Jsou to jen salónní řečičky. Když chcete něco prosadit, máváte sekáčkem na maso. Že Berani? Nenasytní, hádaví, nedočkaví, vyhledávající spory, tvrdohlaví, sebestřední – jste věční puberťáci zvěrokruhu a sociální pracovníci by dodali, že máte problémy s autoritou. Pokud jste upozorněni na nějaký zákaz, jdete ho porušit rychle jako fretka okapovou dírou. Nikdo vám nevysvětlil frázi „následek vašich činů“, především proto, že nedokážete dostatečně dlouho postát na jednom místě, i kdyby vás přitloukli hřebíky k podlaze. Potácíte se světem jako samotářský tygr a utváříte kolem sebe nízkofrekvenční pole podrážděnosti. Ztratili jste klíče? Dům je vzhůru nohama, napadáte milované, vyrážíte dveře z pantů… Už jste v životě něco dotáhli do konce? Jste jako rachejtle nažhavená k odpálení, která spadne, jakmile dosáhne prahu nudy. Někteří z vás se ani nedostanou ke konci souvětí, proto vlastně existuje vojenská řeč plná rychle vyslovovaných zkratek. Jste patologicky soutěživí, musíte být ve všem první, i kdyby šlo o soutěž v plivání a vaše představa o fair play je „já zvítězím“.

Stupnice proradnosti

C+. K proradnosti je potřeba rafinovanost a obratnost, ale ani jednu tuto vlastnost vám zlá sudička nezanechala. Netrousíte pomluvy, rovnou otevřete pusu a vypálíte to ven.

 Oblíbený smrtelný hřích:

Nemáte čas na nic intelektuálního nebo změkčilého, takže jste si vybrali rovnou Hněv. Je přímočarý, nekomplikovaný a vyžaduje téměř nulovou mozkovou funkci. Navíc rádi křičíte. V klidnějších chvílích uvažujete na Lakotou…

  Ascendent

Pozor, následující řádky jsou náročnější pro mozek! Vaše sluneční znamení je ovládané vycházejícím znamením. To znamená znamením zvěrokruhu, které se krčilo nad obzorem tu minutu, kdy jste přišli na svět. Určuje ho tedy hodina vašeho narození. Na internetu se nachází již dostatek aplikací, kde ho můžete zjistit. Sluneční znamení znamená ego, ascendent určuje vaše chování na veřejnosti. Ve zkratce - je to namalovaný úsměv, za kterým číhá vaše ohavné já…

 

  • Ascendent v Býku: Vše je tiché, loudavě poklidné, dokud neuvidíte rudý hadr.
  • Ascendent v Blížencích: Podvádějte, lžete a úskokem se dostaňte dopředu. Pokud to nevyjde, připravte si těžké dělostřelectvo.
  • Ascendent v Raku: Matka to ví nejlépe, koneckonců víte, že ruka, která houpe kolébku, vládne světu.
  • Ascendent ve Lvu: Vládce bohů Zeus se jednou přeměnil na krásného bílého býka, aby mohl svádět. Vy věříte, že vypadáte jako on..
  • Ascendent v Panně: Nepřipadá vám, lady Macbeth, že ty zažrané skvrny od krve prostě nechtějí zmizet, i když je drhnete sebevíc?
  • Ascendent ve Váhách: Pohlední, elegantní bojovníci za svobodu, kteří jsou vyzbrojení zbraněmi hromadného ničení.
  • Ascendent ve Štíru: Vypadáte temně a hypnoticky hrozivě. Ve skutečnosti jste pouze hroziví.
  • Ascendent ve Střelci: Náš rytíř v nelesklé zbroji.
  • Ascendent v Kozorohu: Vaše doklady jsou vždy pořádku a jezdecké holinky se blýskají jako havraní křídla.
  • Ascendent ve Vodnáři: Nejste příliš skvělí na to, abyste se hašteřili kvůli světovládě?
  • Ascendent v Rybách: Až z vás budou světoví diktátoři, budou lidé litovat, že si vás předtím nevážili.

Vztahy a sex

Temné rande

Nízké sebevědomí vám nehrozí. To, co máte na randění nejraději je lov. Jste až nesnesitelně vášniví a romantičtí. Jste schopní posílat nevkusné pugéty nebo čety trubadúrů, aby v noci trylkovali pod okny vybraného objektu, který to nakonec stejně vzdá. Ideálními partnery jsou oslnivá dáma nebo lev salónů, kteří nepatří do vaší ligy. To proto, aby jste se mohli naparovat před ostatními rivaly. Třpytivá odměna vás nesmí za nic kritizovat nebo se dívat ve vaší přítomnosti na někoho jiného a jakmile se začnete nudit, může odejít…

  Sex: tvrdě, rychle, ctižádostivě

Je to pro vás extrémní sport a neradi plýtváte časem, předehra je tudíž pro strašpytly. Potřebujete slyšet, že jste nejlepší milovníky. Vaše milostné poměry žijí většinou jepičí životy, i přesto jste majetničtí a žárliví.

  Jaká jste v lásce krysa?

Ta nejhorší, protože jde o výhru, víte? O zdolání rivalů, poražení protivníků…Takže jakmile cenu získáte, odejdete hledat další výzvu. Opouštíte tak ubohé mouly, kteří vám hloupě uvěřili, že si podřežete zápěstí zrezlou žiletkou, pokud se nestanou vaší láskou…

 Stupně nesnášenlivosti

  • Beran: pustí se proti sobě do války
  • Býk: vy chcete rozkazovat světu a oni ho chtějí pro sebe
  • Blíženci: přísahají oddanost, nakonec vykonají misi pro nepřítele
  • Rak: vy chcete najít konečnou hranici a oni trvají na zabalení svačiny sebou
  • Lev: dovolíte jim usednout na královský trůn, pokud budete moct řídit tank
  • Panna: potají jste rádi, že po vás uklízejí nepořádek
  • Váhy: oslabí vaší sílu luxusem a potom vás zradí
  • Štír: účinné duo: hlasitý, násilnický a zlý polda vs. výhružně tichý zlý polda
  • Střelec: vás předčí svým lehkomyslným a troufalým soupeřením
  • Kozoroh: dohlížejí na vaše finance a přidělují vám střelivo
  • Vodnář: vždy mají nachystanou lepší šachovou strategii
  • Ryby – otrocky připravené hrát si na vojáky, ale střílejí jen z vodní pistolky

Vztahy: vůdce smečky

Kdyby se vaši přátelé a milenci považovali za stádo, bylo by vše jednodušší. Dostali by pravidla stáda:

1.) udělej vše, co řeknu, 2.) obdivuj všechny mé činy a 3.) nikdy, nikdy, mě nekritizuj…

Přes všechny vůdcovské vlastnosti těžko odhadnete povahu, protože vám ty ovečky připadají všechny stejné a empatie pro vás znamená kožní onemocnění. Nevíte, jak funguje síť, protože všechny řetězce jdou od vás k ostatním. Vše chcete mít vše pod palcem, i když jste hosté. Rádi řídíte životy druhých a ti vás za zády označují za generály a vám to nesmírně lichotí. Vztekle žárlíte, když někdo z přátel dá najevo, že něco dokáže lépe než vy ( včetně dýchání) nebo vyhraje soutěž, do které jste se nepřihlásili. Milostný vztah musíte také řídit vy, jinak je hra anulována a je prohlášena za neplatnou.

 Práce: buď po mém, nebo nic

Zaměstnanci nechtějí plnit vaše rozkazy. Vůbec přitom nevadí, že jste „pouze“ údržbáři, to s tím nemá nic společného. Vy víte, jak nejlépe vykonat jakoukoli práci, i když máte nulové zkušenosti. Stejně jako Lvi nepotřebujete dozor. Pracovat s vámi je noční můra. Jste zabednění, necitliví, chorobně ctižádostiví a nesnášíte rozkazy. Snesete maximálně jednoho šéfa – Štíra s velkou holí. A když dostanete padáka, připlížíte se se zápalnou lahví….

  Vysněná zaměstnání

  • Cestovatel: Fantastické! Budete první, kdo zdolá horu, na kterou nikdo nikdy nevylezl, projdete jako první panenským pralesem a překonáte nezmapovanou pustinu. Plivněte do tváře doporučením od domorodců a vydobuďte si posmrtný rytířský řád.
  • Hasič: Jste ve svém živlu! Oheň, nebezpečí, velké sekery. Zářivě rudá zařízení a možnost být každý den super hrdinou.
  • Vymahač: Máte syndrom popudlivého rváče. Můžete však jednat příliš nadšeně a skončit s obviněním z vraždy na krku. Sakra!
  • Žhář: Hoř, drahoušku, hoř! Hérostratos je vaším velkým vzorem. Byl nejpodřadnějším architektem, který před lety podpálil Artemidin chrám, aby si lidé zapamatovali jeho jméno. To není zločin, to je umění.

Beraním zločinům se dostane mediální pozornosti, protože je vždy dopadnou ( pokud nepracují se Štírem). Nemáte totiž smysl pro detail a nedokážete mlčet…

 Doma: sál chaosu, slum, přechodná skládka

Jakožto vytrvalí delikventi jste nikdy nedokončili rekonstrukci. Lednice funguje, když se do ní kopne, ale zase pořádáte nejlepší večírky a máte vynikající hudební soupravu.

  Domácí disharmonie

  • Beran: úklidová agentura si vás napíše na blacklist
  • Býk: mohou být dobří v kuchyni,ale nedovolí vám jí s nimi sdílet
  • Blíženci: najdou a šlohnou vám stříbrné čajové lžíce po babičce, o kterých jste si mysleli, že jsou ztracené
  • Rak: budou uklízet a zároveň si stěžovat. Jelikož nikdy neposloucháte, tak vám to nevadí
  • Lev: pouze zoufalé, vyhnané, darebné Lvy je třeba využít
  • Panna: nonstop si pro sebe pomlaskávají a říkají cosi o čistícím prostředku
  • Váhy: opustí vás, až uvidí koupelnu a všechna ta prasklá zrcadla
  • Štír: překročí váš hnůj a odejdou do svého minimalistického pokoje
  • Střelec: praví kamarádi bordeláři, takže si ničeho nevšimnou
  • Kozoroh: položí věci na logická místa, takže vy je nikdy nenajdete
  • Vodnář: je to v pořádku, oni jsou z jiné planety a domnívají se, že takto žijí všichni pozemšťané
  • Ryby: nepořádek je dráždí, ale rády k němu přispějí, zejména prázdnými obaly

Volno - temná stránka zábavy

Vyhněte se dovolené, kde budete jen vy, tichá pláž a partner. Neodpočíváte a šéfovat jen jednomu stoupenci je nuda. Dovolená je ideální tam, kde nerozumí vaší řeči, takže můžete řvát na obsluhu za barem, hoteliéry, v taxíku a všude si prosadit svou. Pokud pojedete na hromadnou dovolenou, ujistěte se, že máte v partě Raka, který bude vytírat a uklízet. Vysněná dovolená je akční dobrodružná s kluky ( i když jste dívka), kde by v jejím průběhu vypukla menší lokální válka a tak byste mohli dát boj za svobodu.

  Pekelná dovolená

Přepychová plavba kolem světa s Býkem, Lvem a Váhami. Jediné řešení = skok přes palubu nebo ponorková nemoc.

  Kdekoli s průvodcem. Vy jste tam nikdy nebyli, ale znáte to tam lépe než on a dáte mu to najevo pořádně nahlas!

  Kdekoli o samotě – bez poslušné skupinky a velení jste ztraceni.

 Předpokládejme, že vás s 11-ti dalšími z každého znamení, vysadili na pustém ostrově. Koho by jste se zbavili nejdříve? Blíženců, protože moc hladce argumentují a dají se zviklat, Lva – hrozba velení, Vah – jsou příliš zženštilé na dobrodružství a Kozoroha, který se chytá za každé slovo.

 Síň hanby

  • Leonardo da Vinci: Renesanční člověk, který měl spoustu nápadů, futuristických vynálezů a technik. Sám nikdy nic nedokončil, dokud mu nepohrozil sám papež.
  • Giovanni Giacomo Casanova : První liga mezi milenci, oddaný a vytrvalý v lovu, zahanbil všechny kocoury. Kariérní neposeda – byl voják, špion, diplomat, spisovatel, dobrodruh a skončil jako knihovník.
  • Vincent van Gogh: Vzpurný malíř, který nesnášel své učitele, nenáviděl ostatní malíře, prodávajíc více děl než on. Rozčiloval každého a jeho zase všechno také, takže si nakonec uřízl vlastní ucho. Přece věděl, že má pravdu. A taky měl.

 VÍCE ZDE: http://internetweek.cz/kategorie/temny-horoskop